This design is located inside a private villa in Egypt.

It was also necessary to reach a satisfactory result for the client, which was to obtain a space that combines both design luxury and simplicity of implementation within the use of classic elements of heavy composition.


It was necessary to overcome the structure cantilevers to create consistent form within the rooms and also to create a storage space for books.
It was also necessary to reach a satisfactory result for the client, which was to obtain a space that combines both design luxury and simplicity of implementation within the use of classic elements of heavy composition.


Choosing a neo classic style I think it was the best choice to combine it with simplicity in design and luxury in appearance.
I mixed between Natural materials such as wood, marble and artificial materials paints and the use of eye-catching colors especially that the room will be used for reading most of the time.


The customer was very understanding of the design idea and added some modifications to suit the daily use of the room. As a designer I do not mind at all. Our ultimate goal is to have a design suitable for customer use in addition to good design

  • Interior Designer: Elbehery Designs

Posted by Ashraf Elbehery

Egyptian Interior Designer

Leave a reply

Your email address will not be published.