Concept:
The main idea of the projected space is to focus on the person through a restrained and concise design. The main role is played in the interior the visitor and his image. This principle works through the use of light colors in interior decoration, neutral light and reflecting surfaces: glass and mirrors matte wall panels.

Structure:
Hairdresser is located in the basement of a residential apartment building. The planning was created taking into account the functional features of each zone of the hairdresser’s. The area of ​​101.8 square meters includes a reception area, a hairdressing salon for 4 workplaces with a business area, a make-up area, a manicure and pedicure room, two cosmetology rooms, a common bathroom, a rest room for staff, a technical room and a director’s office with its own Place. Premises of the salon, except for the restroom and cosmetic cabinet, are not equipped with doors, due to which a single stylistic space is formed, combining different functions.

Materials:
​​​​​​​In the decoration materials are used: monolithic polymer polymer flooring as a floor covering, white plaster on the walls, aluminum plinth, as well as glass matt wall panels. In the main hall the aluminum skirting board is made with an illumination to give the interior lightness, at relatively small volumes. The ventilation and air conditioning systems are open to maintain the height of the room.
The bathroom and shower finish is made of ceramic granite white glossy and black embossed, the ceiling is tensioned with lighting.
Decoration of the staff room and those. Premises: walls – plaster and painting in white, floor – granite gray.


The main idea of the projected space is to focus on the person through a restrained and concise design. The main role is played in the interior the visitor and his image. This principle works through the use of light colors in interior decoration, neutral light and reflecting surfaces: glass and mirrors matte wall panels.


In the decoration materials are used: monolithic polymer polymer flooring as a floor covering, white plaster on the walls, aluminum plinth, as well as glass matt wall panels. In the main hall the aluminum skirting board is made with an illumination to give the interior lightness, at relatively small volumes. The ventilation and air conditioning systems are open to maintain the height of the room.
The bathroom and shower finish is made of ceramic granite white glossy and black embossed, the ceiling is tensioned with lighting.
Decoration of the staff room and those. Premises: walls – plaster and painting in white, floor – granite gray.


The austerity of the interior clearly defined the function. In the cramped planning conditions, a simple and bright interior was created. Apply non-standard solutions to create a visual perception of the room. Focus on modern materials. The result of the work done was a mutually positive result that fits into the customer’s budget and meets all of its requirements.


  • Architect: Karina Kuprienko
  • Architect: Yuriy Chernov

Posted by Yuriy Chernov

RASTVORGROUP - Crimean architectural workshop

Leave a reply

Your email address will not be published.